viernes, 10 de agosto de 2007

Acta del 13.06.07

ACTA DE LA COMISSIÓ D’ECONOMIA MUNICIPAL I PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DEL CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA

A la Sala de Comissions de l’ Ajuntament de Torredembarra essent les 20 hores del 13 de juny de 2007, es reuneix la Comissió d’Economia Municipal i pressupostos participatius del Consell de Sostenibilitat, que queda constituïda així:
Presideix la reunió, Jordi Riambau que actua de vicepresident accidental de la Comissió en absència justificada del president, Santiago Ardèvol.
Assisteixen: Pilar de la Rosa, Julio López, Jordi Roig, Valentin Montaña, Carme Mas i Eli Forés que fa de secretària accidental
Excusen l’absència: Pere Font, Maria Teresa Minguijón i Ferran Castells.

ORDRE DEL DIA

1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió ordinària del 9 de maig de 2007
S’aprova l’acta del 9 de maig amb l’esmena de substituir a Lluis Suñé com a president de la comissió per Santiago Ardèvol.

2. Presentació del personal assignat al Consell Municipal de Sostenibilitat
Es presenta l’Eva Parra com a persona assignada per tutelar el procés de pressupostos participatius i suport al Consell gràcies a la subvenció que ens ha atorgat la Direcció General de Participació Ciutadana del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

3. Proposta sobre el Procés de Pressupostos Participatius pel 2008
Es descriu la proposta de Procés que s’ha estat treballant aquests dies per poder-la presentar a la comissió. Inicialment, es planteja una ronda de reunions de les diferents comissions per tal d’ elaborar un llistat de propostes que afegir al tríptic que empràvem l’any passat per fer arribar a les 115 entitats i resta de la ciutadania a través del Som-hi, Mònic, Diari de la Torre i Ràdio local, principalment. El llistat inclourà espais en blanc per poder fer les aportacions individuals. Es pretén mantenir trobades amb les entitats local per tal puguin incorporar, també, propostes a aquest llistat. Aquest tríptic pot ser repartit, també en les seus associacions de veïns (Casals), CAP i botigues, per exemple.

S’ha aprofitat per convocar les entitats a la propera reunió de la comissió, que serà el dia 11 de juliol. El 12 de setembre serà la data límit per recollir les propostes externes. Es podran fer arribar per correu electrònic i ordinari i es dipositaran unes bústies per recollir-ho en diversos llocs del municipi. L’octubre serà el mes destinat a explicar a la ciutadania les propostes aprovades i rebutjades i per fer explicacions a la ciutadania i caldria fixar una data límit per una votació abans del 31 d’octubre. En la votació caldria que s’impliqués tot el consell en les taules amb les urnes.

Es proposa que a través de la web de l’Ajuntament es pugui penjar informació i una agenda del procés.

Es proposa fer una exposició pública mòbil per explicar el que és un pressupost participatiu en diversos llocs del municipi durant els mesos estivals.

Després de les votacions la proposta final s’enviaria al plenari del CMST.

S’informa que hi ha pressupost per fer material que permeti introduir el procés participatiu en els centres docents per impulsar la participació del sector infantil i juvenil. Es proposa que la regidora d’Ensenyament ho proposi al Consell Escolar i aprofitar el Pla d’Entorn.

4. Precs i preguntes.
Es prega obtenir la publicació que els centres docents han elaborat enguany sobre la participació amb l’objectiu de tenir un fons documental propi del Consell.

I sense més temes per tractar es tanca la sessió a les 21,40 hores.

El vicepresident accidental /// La secretària accidental

Jordi Riambau /// Elisenda Forés

No hay comentarios: